Rockerborg i Næstved bliver åbnet igen

Huset på Præstøvej 6b i Næstved, hvor rockergruppen Westside Nation holder til, kan nu igen bruges.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har nemlig ophævet det forbud mod adgang til adressen, der har været siden 23. oktober, oplyser politiet.

- På baggrund af efterretninger og oplysninger om rockermiljøet i denne konflikt mellem Westside Nation og Bandidos kan vi konstatere, at der stadig hersker et anspændt forhold mellem de to grupperinger.

- Men ud fra det aktuelle trusselsbillede vurderer vi, at der p.t. ikke er tilstrækkelig grundlag for opretholde forbuddet, siger politiinspektør Flemming Madsen i en pressemeddelelse.

Forbuddet kom i kølvandet på en ulmende lokal konflikt mellem Bandidos og Westside Nation, der tidligere har været tilknyttet Bandidos, men som er brudt ud og derfor er i såkaldt "bad standing" hos rockerklubben.

Politiet vurderede derfor, at der var en risiko for, at der ville ske angreb på adressen som led i konflikten mellem rockerklubberne.

De to grupper har stadig et anspændt forhold til hinanden, og der vil derfor være skærpet patruljering ved adressen på Præstøvej, ligesom stedet videoovervåges intensivt.

Næstved Kommune har også udstedt et forbud, der betyder, at ejendommen ikke må anvendes som rockerborg.

Det er Rockerloven, som gjorde det muligt for politiet at forbyde enhver adgang på adressen. Den blev vedtaget efter den store rockerkrig tilbage i 1990'erne, hvor der skete flere alvorlige sammenstød mellem Hells Angels og Bandidos.

/ritzau/

 

Dagens Gossip