Rockere får strafrabat: Stak offer 29 gange på toilet

Tre mænd har fået sat straffen ned fredag i Østre Landsret for et ualmindeligt brutalt og blodigt knivoverfald på en 31-årig mand.

Overfaldet fandt sted natten til 17. marts sidste år på Café Runddelen på Nørrebro i København.

Ikke færre end 29 gange - heraf 26 på overkroppen - blev manden stukket med kniv på værtshusets toilet, efter at gerningsmændene havde slukket for stedets videoovervågning, og en ukendt mand blokerede døren.

Offeret overlevede overfaldet, ikke mindst fordi en af de dømte sammen med en sygeplejerske, der var på værtshuset, ydede førstehjælp.

Den 50-årige Jan Grønbeck Nielsen, der dengang var medlem af Hells Angels, blev idømt seks års fængsel i landsretten for drabsforsøg, hvorimod byretten takserede overfaldet til syv års fængsel.

Den 28-årige Patrick Sørensen fra støttegruppen AK81 fik fem år og otte måneders fængsel for drabsforsøg, hvilket er et år mindre end byrettens dom.

En 46-årig mand, der slukkede for videokameraet, fik nedsat sin straf mest, da han kun blev dømt for grov vold. I landsretten fik han et år og tre måneders fængsel mod fem års fængsel for sin rolle i overfaldet i byretten.

Hvorfor den 31-årige skulle overfaldes, står hen i det uvisse. Men i retten forklarede han selv, at han muligvis var blevet forvekslet med en person fra Blågårds Plads.

Den normale straf for drabsforsøg ligger på seks års fængsel. Når to af de dømte fik omkring syv år i byretten, skyldes det ifølge anklageren, at der var flere skærpende omstændigheder.

- Retten (byretten, red.) lagde vægt på, at der var flere gerningsmænd om overfaldet, og at man havde spærret flugtvejen, sagde Anders Trøck-Nielsen til Ritzau.

- Omvendt fandt retten formildende omstændigheder for ham, der fik fem år. Dels havde han et lavere forsæt end de andre, dels ydede han offeret førstehjælp efter overfaldet, fortalte anklageren.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip