To rockere skal i fængsel for fingerklip og trusler

Godt to og fire års fængsel lyder straffen på til to mænd, som blandt andet har klippet noget af en mands lillefinger af og brændt offerets hus ned til grunden.

Det besluttede Retten i Holbæk fredag. En 34-årig mand og en 27-årig mand skal henholdsvis fire et halvt år og to år og to måneder i fængsel.

De to rockere tog nemlig barske midler i brug, da de besøgte en mand i vinter i Nordvestsjælland.

I december sidste år slog de to mænd en dengang 28-årig mand med et knytnæveslag i hovedet og syv slag på kroppen og stak en kniv gennem hans venstre hånd. På den måde tvang de offeret til at give dem 2700 kroner.

Knap en måned senere fik offeret igen besøg. Han skyldte angiveligt penge for narkotika, og i den forbindelse opsøgte rockerne ham 9. januar i år på hans bopæl i Jyderup.

Den ene gav manden et valg: Han kunne selv vælge, hvilken finger han ville miste. Han valgte så venstre lillefinger, hvor yderste led blev klippet af med en grensaks.

Desuden fik han ordre om at forlade ejendommen, som kort efter blev stukket i brand. Huset, der var stråtækt, stod ikke til at redde.

Tidligere på ugen blev de to mænd blandt andet kendt skyldige i røveri og grov vold mod offeret.

Her blev den 34-årige også kendt skyldig i trusler og brandstiftelse, men frikendt for afpresning.

Mændene, som blev anholdt i begyndelsen af februar i år, har nægtet sig skyldige under sagen.

Retten lagde blandt andet vægt på, at der har været tale om "planlagte og koldblodigt udførte gerninger", da den skulle beslutte, hvor lang tid rockerne skulle bag tremmer.

Dommerne var desuden af den opfattelse, at flere vidner har været "særdeles bange for at give forklaring i retten", hvilket vidneforklaringerne har båret præg af.

Politiet har tidligere udtalt, at begge mænd har tilknytning til Bandidos i Holbæk.

/ritzau/

 

Dagens Gossip