Røde Kors: Folk i Nepal er desperate efter hjælp

Situationen i de isolerede bjergområder i Nepal er for alvor ved at være desperat. Det fortæller Dansk Røde Kors' generalsekretær, Anders Ladekarl, på en telefonforbindelse til Ritzau.

Lige nu befinder han sig omkring 100 kilometer øst for hovedstaden Kathmandu i en mindre provins, som ligger tættere på skælvets epicenter.

- Da vi kom herud, oplevede vi, at der stadig er rigtig mange områder, som endnu ikke har fået forsyninger, og hvor der stadig er sårede mennesker en uge efter skælvet, siger han.

Ifølge generalsekretæren har der været flere protester og udfald mod nødhjælpsarbejdere fra folk, som ikke føler de har fået den akutte hjælp, som de desperat brug for.

Men landsbyerne er tæt på umulige at nå frem til for nødhjælpsarbejderne.

Fredag forsøgte en Røde Kors-delegation at nå ud til flere isolerede landsbyer, men forsøget mislykkedes. Allerede lørdag er en ny gruppe sendt af sted med forsyninger, som, man håber, vil nå frem i løbet af et døgns tid.

Det er især presenninger og rent drikkevand, som der er akut behov for i landsbyerne lige nu.

Imens kan Anders Ladekarl berette om desperate tilstande på det lille provinshospital øst for Kathmandu, hvor han befinder sig nu.

- Alene mens vi var der, kom der 17 sårede ind på hospitalet. Der var kommet 30 dagen før. De ligger på madrasser ude foran hospitalet, for der er ikke flere sengepladser på hospitalet, siger han på en skrattende telefonforbindelse.

Blandt de sårede på hospitalet var en pige på otte år, som blev bragt til hospitalet med en brækket fod. I en uge var foden kun blevet behandlet med urter.

Et andet af katastrofens ofre, et etårigt barn, måtte vente seks dage på at blive behandlet for et voldsomt knoglebrud, fortæller generalsekretæren til Ritzau.

6204 personer er officielt meldt omkommet efter jordskælvet, mens 14.000 er kvæstede.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip