Røde Kors uddeler flere tons nødhjælp i Homs

Nødhjælpsarbejdere har haft mulighed for at uddele mad til nødstedte i den syriske by Homs.

Evakueringen af civile fra den belejrede by blev genoptaget onsdag klokken 11 efter knap et døgns afbrydelse.

Siden genoptagelsen er det lykkedes at få uddelt en stor mængde nødhjælp, siger Anne Skovgaard, pressemedarbejder hos Røde Kors.

- Vi har fået oplyst af vores søsterorganisation Røde Halvmåne, at det er lykkedes at komme af med 4700 kilo mel og 190 fødevarepakker til familier inde i den gamle bydel af Homs, siger hun.

Mange af indbyggerne, der kommer ud fra Homs, er afkræftede og underernærede efter kun at have levet af oliven og vilde planter.

- Manglen på mad er en ting, men vandet har været urent derinde over en længere periode, siger Anne Skovgaard og henviser til, at mange af de evakuerede indbyggere har brug for at få styr på deres væskebalance, når de kommer ud fra byen.

- Vi har fået oplyst, at der holder tomme busser ved overgangene til den gamle by, der er klar, hvis og når det forhåbentligt bliver muligt at bringe flere borgere ud, fortsætter hun.

Sårede syrere bliver ført på hospitalet, mens resten midlertidigt bliver ført hen til nødhjælpssteder, hvor der bliver uddelt madrasser.

Røde Kors har endnu ingen bekræftede tal på, hvor mange borgere der stadig er inde i Homs.

Byen har været under belejring i mere end 18 måneder. Siden fredag i sidste uge har der været våbenhvile, som udløber onsdag aften ved midnat.

Men hvis flere civile vil forlade byen bliver våbenhvilen muligvis forlænget, siger byens guvernør, Talal al-Barazi onsdag.

1400 mennesker vurderes af været blevet evakueret fra Homs.

/ritzau/

 

Dagens Gossip