Røde og blå partier isolerer Radikales 2025-plan

De Radikale får ikke megen opbakning til de reformer og topskattelettelser, som er en del af deres økonomiske plan frem til 2025.

Selv fra den blå side af Folketinget kan man ikke rigtig slutte op om at prioritere topskattelettelser.

- Jeg har ikke noget imod at sætte skatten ned. Heller ikke topskatten.

- Jeg kan bare se, at der hvor de største økonomiske problemer ligger, er for dem, der ikke har nogen nævneværdig gevinst ved at gå fra dagpenge eller kontanthjælp til at komme i arbejde, siger Venstres næstformand, Kristian Jensen.

Selv De Konservative, der står bag "Stop Skattefar"-plakater her under valgkampen, er ikke med på De Radikales skattepolitik, der også indebærer, at boligskatterne skal stige i takt med lønudviklingen.

- Igen er det boligejerne, som i forvejen brandbeskattes, der skal lægge baghave til nye radikale skatter. Boligejere er en jaget race, og jeg forstår ikke, at de finder sig i det, skriver De Konservatives gruppeformand, Brian Mikkelsen.

Skattelettelserne får også en hård medfart fra Folketingets modsatte side, hvor SF mener, at De Radikale sender regningen for skattelettelserne til arbejderne, som De Radikale vil have til at blive længere tid på arbejdsmarkedet.

- De Radikale vil brænde milliarder af på topskattelettelser til de rigeste. Og pengene til det, ja de skal komme ved at hæve pensionsalderen helt urimeligt, skriver SF's partiformand, Pia Olsen Dyhr.

Også fra regeringspartneren Socialdemokraterne bliver det et blankt nej til topskattelettelser.

- Det er slet ikke det, der ligger i kortene. Hvis vi får mulighed for det, skal lettelserne lægges i bunden, men jeg vil også gerne sige, at vi har ikke finansiering til det på nuværende tidspunkt, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt til Ritzau.

Radikales 2025-plan handler blandt andet om at sænke skatten på arbejde i toppen og i bunden for 13 milliarder kroner.

Det skal ske ved at fremrykke tilbagetrækningsreformen og sænke beløbsgrænsen for udlændinge, der vil hertil, så Danmark bedre kan tiltrække udenlandsk arbejdskraft.

/ritzau/

 

Dagens Gossip