Røde tal hos Formel 1-team: Underskud på 450 millioner

Det koster mange penge at lege med i motorsportens fineste klasse, Formel 1, og hvis ikke du leverer varen, er der afregning ved kasse et.

Det må Williams' Formel 1-team sande, efter at selskabet bag, Williams Racing, har fremlagt et regnskab for 2014, som viser et underskud på næsten 450 millioner kroner for Formel 1-delen. Det fremgår af teamets hjemmeside.

Andre dele af virksomheden har klaret sig bedre, men det samlede resultat lander på et syngende minus i størrelsesordenen 360 millioner kroner.

Williams forklarer det enorme underskud med eftervirkninger fra 2013-sæsonen, som var den dårligste i teamets historie med en niendeplads i konstruktørernes VM-stilling.

Det førte til færre præmiepenge og dalende sponsorindtægter for teamet, der senest blev verdensmester i 1997 ved canadieren Jacques Villeneuve, og det er konsekvensen af dette, som ses i 2014-regnskabet, mener Williams Racing.

I 2014 var der fremgang at spore med en tredjeplads i konstruktørmesterskabet, og også i denne sæson blander Williams sig i toppen lige under det suveræne Mercedes-team.

Derfor forventer selskabet også et markant forbedret regnskab i 2015.

- Det, vi ser i dag, er i bund og grund tømmermænd (fra 2013-sæsonen, red.). Vi forventer, at 2015 vil være markant bedre end 2014, siger Williams-direktør Mike O'Driscoll til BBC.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip