Røde vælgere vil vælte regeringen uden dagpengeløsning

Det er ikke kun Enhedslisten og SF, der er optaget af at få lempet dagpengereglerne i forbindelse med de kommende finanslovforhandlinger.

Spørgsmålet optager i den grad også de røde vælgere. Faktisk mener en stor del af dem, at lempelser på dagpengereglerne bør være afgørende for Enhedslistens fortsatte støtte til regeringen, skriver Politiken.

I en Megafon-undersøgelse foretaget for Politiken og TV2 svarer 37 procent af de vælgere, der ved sidste valg stemte på et parti fra regeringsfløjen - S, R, SF eller EL - at de er helt eller overvejende enige i, at "hvis ikke Enhedslisten får forbedringer af dagpengesystemet med på den kommende finanslov, bør partiet trække sin støtte til regeringen, som derved må udskrive valg".

Den statistiske usikkerhed gør dog, at det reelle tal kan svinge omkring 6-7 procentpoint over eller under de 37 procent.

Ifølge Enhedslistens gruppenæstformand, Pernille Skipper, tyder det på, at dagpengetemaet også ligger på sinde hos mange danskere, der ikke er i fare for at falde ud af dagpengesystemet.

Hun er dog ikke klar til at følge opfordringen fra en stor del af de røde vælgere og hive tæppet væk under regeringen

- Var der en chance for, at det ville løse problemerne omkring dagpengesystemet (at vælte regeringen, red.), ville man da overveje det. Men det løser jo ikke problemet, at vi får Lars Løkke tilbage på taburetten, siger Pernille Skipper til Politiken.

Politisk ordfører for Socialdemokraterne Maja Panduro føler sig overbevist om, at regeringen lander en finanslov med Enhedslisten og SF.

- Jeg har også noteret mig, at Enhedslisten ikke stiller ultimative krav, og det synes jeg er meget klogt, for vi har i virkeligheden en masse ting, som vi i fællesskab er optaget af, siger hun til Politiken.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip