Rohde siger farvel til spidskandidatur

Venstres Jens Rohde har sagt ja til at blive ny kandidat til Europa-Parlamentet for Venstre i Nordjylland.

Og med de nuværende regler vil det være et farvel til titlen som Venstres spidskandidat, erkender den kontroversielle Venstre-politiker.

- Som opstillingsformen er på nuværende tidspunkt, vil det være et farvel som spidskandidat, fordi spidskandidaten ikke har nogen kreds. Det er et valg, jeg har truffet med åbne øjne, siger Jens Rohde.

Jens Rohde skulle på Venstres landsmøde i november sidste år have været kåret til partiets spidskandidat til Europa-Parlamentet i 2014, ligesom han var ved det seneste EP-valg i 2009.

Men efter stor dramatik blev valget af spidskandidat udskudt til landsmødet i 2013.

Det skete efter, at Jens Rohde midt i landsmødet var medforfatter på en kronik i Berlingske, hvor han opfordrede til mere vidtrækkende EU-reformer, end Venstre går ind for. Blandt andet luftede Jens Rohde tanker om et fælles europæisk militær.

- Det er fuldstændig klokkeklart, at hvis jeg gerne vil opstilles til Europa-Parlamentet, så kan jeg ikke gå frem til næste landsmøde og risikere, at det samme sker en gang til, siger Jens Rohde.

/ritzau/

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip