Ronaldo, Messi og Neuer slås om æren som verdens bedste

Skrevet af admin

|

01/12/2014

Dagens topnyheder

Cristiano Ronaldo fra Real Madrid, Barcelona-spilleren Lionel Messi eller Manuel Neuer fra Bayern München.

En af disse tre spillere bliver den 12. januar 2015 i Zürich kåret som verdens bedste fodboldspiller i 2014.

Det var ventet, at argentineren Lionel Messi og portugiseren Cristiano Ronaldo ville være blandt de tre sidste nominerede.

Netop de to spillere har fordelt titlen imellem sig i de seneste seks år.

Ronaldo er forsvarende vinder fra 2013 og vandt også titlen i 2008. Messi tog sig af den i fire år på stribe fra 2009 til 2012.

Messi blev kåret som turneringens bedste spiller ved VM i 2014, og for kort tid siden blev han den mest scorende spiller i den spanske liga nogensinde samt i Champions League.

Ronaldo har heller ikke holdt sig tilbage på scoringsfronten. Han havde en stor andel i, at Real Madrid vandt Champions League i foråret.

Manuel Neuer har særligt gjort sig fortjent til at være blandt de sidste tre på grund af sin medvirken til, at Tyskland vandt VM i Brasilien.

Neuer blev kåret som turneringens bedste målmand.

I første omgang nominerede det internationale fodboldforbund (Fifa) 23 spillere til den såkaldte Fifa Ballon d'Or-titel, men mandag blev feltet indsnævret til blot tre spillere.

Det er landstrænere og landsholdsanførere samt en gruppe journalister, som skal stemme om, hvem der er verdens bedste fodboldspiller i 2014.

/ritzau/