Ronaldo: Vi slår Danmark og vinder gruppen

Portugals fodboldlandshold har ikke blot potentialet og styrken til at slå Danmark tirsdag aften i Telia Parken. Holdet fra den iberiske halvø ender også på førstepladsen i pulje I, når det endelige regnskab gøres op efter sidste spillerunde i EM-kvalifikationen.

Sådan lyder spådommen i hvert fald fra portugisernes helt store stjerne, Cristiano Ronaldo, der dog forudser en svær kamp mod Danmark. Det skriver den portugisiske sportsavis A Bola.

- Det bliver en vanskelig kamp mod et hold, der er meget stærkt på hjemmebane, og som næsten altid kommer ud med samme spillestil.

- Vi er nødt til at tænke på vores eget spil og løbe koncentrerede på banen og gøre det samme, som vi gjorde mod Frankrig, sagde Ronaldo på en pressekonference søndag med henvisning til lørdagens venskabskamp i Paris.

Her tabte hans hold godt nok 1-2. Men det bliver anderledes tirsdag aften, selv om han ikke forventer samme type støtte, som fra de mange landsmænd, der sang med på den portugisiske nationalsang på stadion før kampen mod franskmændene.

Til gengæld håber den portugisiske anfører, at de skandinaviske himmelstrøg kan give holdet inspiration på samme måde, som da Portugal slog Sverige 3-2 i den sidste play off-kamp om en plads ved VM og dermed kvalificerede sig til sommerens slutrunde i Brasilien.

- Det er gode minder og naturligvis et minde, der er meget følelsesladet for mig selv. Jeg håber, vi kan levere en lignende præstation, siger Ronaldo, der scorede hattrick i kampen.

Han vil helst ikke ud i en ny play off-kamp og er ifølge A Bola også overbevist om, at det ikke bliver nødvendigt.

- Jeg er sikker på, at vi vinder gruppen, siger Real Madrid-spilleren.

Og selv om lørdagens to uafgjorte kampe i gruppen ifølge Ronaldo var positive resultater for Portugal, så har han og holdkammeraterne brug for at få alle tre point med fra København, slår han fast.

Da Christiano Ronaldo satte sig på bænken efter at være blevet skiftet ud mod Frankrig, var det med en ispose på knæet. Men det er der ingen, der skal slå alarm over, siger hovedpersonen selv.

- Det var bare for en sikkerheds skyld. Situationen er helt normal, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip