Rooney returnerer til lokalbrag i Manchester

Manchester United får efter alt at dømme sin mest scorende spiller i lokalderbyer, Wayne Rooney, med, når holdet på søndag møder de forsvarende mestre fra Manchester City i Premier League.

Rooney har ikke været med i de seneste tre Premier League-kampe, fordi han fik rødt kort i en kamp i sidste måned. Samtidig satser han på at være klar igen efter en lille fodskade, som han har pådraget sig under træning.

Den engelske landsholdsangriber har scoret 11 gange i 22 kampe mod Manchester City. Sådan en stime kan ingen andre i klubbens historie matche, og holdkammeraterne glæder sig til at få målscoreren med igen.

- Det er et massivt boost for os at få ham tilbage, siger forsvarsspilleren Luke Shaw til britiske medier.

- Jeg er også sikker på, at han selv ser frem til det. Wayne hader at sidde og se på, fortsætter han.

Manchester United havde en skidt sæson sidste år, og det har ikke set meget bedre ud i denne sæson. Seks udekampe i ligaen uden sejr er det blandt andet blevet til - den værste stime i 18 år.

Luke Shaw kom til United fra Southampton kort før sæsonen, så lige som blandt andre manager Louis van Gaal, har Shaw og flere andre ikke tidligere været en del af det hæderkronede lokalopgør.

Betydningen har ingen af dem dog misset.

- Det er rimelig åbenlyst, hvad denne kamp betyder for fansene og for klubben. Jeg tror ikke, at hverken jeg eller andre behøver at få det at vide.

- Det er en kæmpe stor begivenhed for alle. Vi er nødt til at være helt skarpe på søndag, siger Luke Shaw videre.

Manchester City - de forsvarende mestre - tabte onsdag til Newcastle i ligacuppen og har ikke vundet nogen af den seneste uges tre kampe.

Citys manager Manuel Pellegrini erkendte i forbindelse med onsdagens nederlag, at han er bekymret for holdets form og spillernes selvtillid.

/ritzau/

 

Dagens Gossip