Rosberg udgår i Singapore: Meget frustrerende

Tyskeren Nico Rosberg måtte søndag opgive at fuldføre Formel 1-grandprixet i Singapore.

Noget af en nedtur for Mercedes-køreren, der har ført serien det meste af sæsonen og er i hård duel om verdensmesterskabet med sin holdkammerat Lewis Hamilton.

Årsagen til, at Rosberg udgik søndag, var tekniske problemer. Dramaet udspillede sig især i minutterne op til løbet, der blev kørt som aftenløb i Singapore med temperaturer på omkring 30 grader.

Rosberg havde så store problemer med teknikken, at han ikke kom af sted på opvarmningsomgangen. Han måtte skubbes i pit og starte herfra - sidst af alle biler. Det på trods af, han tre gange i minutterne op til starten skiftede rat.

Tyskeren kunne tilsyneladende kun se, hvilket gear han kørte i, men ikke, hvor hurtigt han kørte.

Han kom på banen, men var tydeligt generet af de tekniske problemer, og da han kørte i pit en fjerdedel inde i løbet, kunne han ikke få bilen i gang igen og opgav at fortsætte.

- Det var ikke nogen rutsjebanetur for mig, det var ned ad bakke hele vejen. Det var meget frustrerende at køre efter en Caterham-bil og sidde i gridden og se på alle de andre smutte.

- Men sådan er det. Jeg var fanget uden power, og jeg var kun i stand til at skifte gear med pedalerne, og ikke engang på den måde kunne jeg skifte til alle gear, siger Rosberg til BBC.

Rosberg opgav på 15. omgang.

Før løbet var han 22 point foran Hamilton i VM-stillingen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip