Rosberg: Vi vinder på strategien

En hurtig bil, en aggressiv indstilling og den rigtige taktik gav Mercedes sin sjette dobbeltsejr i otte grandprix'er ved søndagens Formel 1 grandprix i Østrig.

Det er essensen af tyskeren Nico Rosbergs udlægning af hans egen og holdkammeraten Lewis Hamiltons succes søndag.

- Jeg vil takke holdet for en storslået bil og en perfekt strategi, siger tyskeren ovenpå sejren.

- Vi valgte den aggressive måde med at køre i pit tidligere og passere Williams på den måde. Og det fungerede ret godt. Gennem hele løbet skulle vi passe på vores bremser. Også det fungerede perfekt for mig, siger Nico Rosberg videre ifølge nyhedsbureauet AFP.

På den måde er Rosberg fuld af selvtillid inden det engelske grandprix på Silverstone om to uger.

Rosberg indledte søndagens grandprix i tredje position, mens holdkammeraten Lewis Hamilton startede som nummer ni, og skulle passere flere end bare de to Williams biler i første række.

- Jeg vidste før løbet, at selv om jeg startede som nummer tre, var chancerne for at passere Williams-bilerne og vinde løbet ret gode. For vi har lige lidt mere fart og lidt mindre slid på dækkene end dem. Derfor kunne vi gå aggressivt til vores pitstop, siger Nico Rosberg.

Eneste lille torn i øjet for Mercedes var Lewis Hamiltons pitstop. Han tabte i omegnen af to sekunder til sin holdkammerat ved sine pitstop.

- Det er frustrerende. Når man hele tiden jagter en tiendedel her og en tiendedel der, så er det meget at tabe så meget lige pludselig. De problemer har vi forhåbentlig ikke i fremtiden, siger Lewis Hamilton.

/ritzau/

 

Dagens Gossip