Roskilde-chef: Damon Albarn var et brag

Det er en tilfreds programchef, der gør status over de musikalske præstationer på årets Roskilde Festival.

- Fornemmelsen er rigtig, rigtig god, siger Anders Wahrén til Ritzau.

- Langt det meste har som minimum været så godt, som vi havde forventet. Og vi har haft nogle koncerter, som har løftet sig, når kunstnerne har mødt vores publikum, tilføjer han.

Musikchefen fremhæver selv Damon Albarns koncert på Arena-scenen fredag aften, hvor han som det eneste af festivalens otte hovednavne spillede på den næststørste scene frem for den ikoniske Orange.

- Det var et brag af en koncert, som viste, at det var rigtigt at placere ham dernede, konstaterer han.

- Der var plads til, at han kunne spille sit nye materiale, samtidig med at han havde et par esser i ærmet fra sin fortid og overraskede gæsterne, siger programchefen.

- Det er fantastisk for os, når der sker de her uforudsete ting, som er unikke, fordi musikerne elsker at spille her og gør noget ekstra ud af det, konstaterer Anders Wahrén.

Også natteforestillingen med Atomic Bomb! Band levede op til de "skyhøje forventninger", som festivalen havde til showet, fortæller han.

Derimod var det en streg i regningen, da festivalen torsdag måtte meddele, at rapperen Drake var blevet syg og ikke kunne levere årets lukkekoncert på Orange.

- Det er skide irriterende og meget frustrerende, når den slags sker, som er uden for vores kontrol.

- Strømafbrydelser og kraner, der går i stå foran scenen, kan vi løse, men sådan noget her kan vi ikke gøre noget ved ud over at finde en erstatning, konstaterer programchefen, der hurtigt fik hyret den amerikanske guitarekvilibrist Jack White som afløser.

Allerede om en uge skal Anders Wahrén til det første møde om næste års musikprogram, som det dog endnu er for tidligt at sætte ord på.

- Vi ved det ikke endnu, for det vil sandsynligvis afspejle nogle tendenser, der først vil opstå i løbet af det næste år. Men vi kommer ikke til at lave et markant skift i vores musikprofil. Det er en flydende udvikling, forklarer Anders Wahrén.

/ritzau/

 

Dagens Gossip