Roskilde Festival er for alvor i gang

Præcis klokken 17.00 er portene til koncertområdet på Roskilde Festival åbnet, og dermed har over 80.000 gæster fri adgang til de mere end 125 koncerter i festivalens hovedprogram, der løber frem til søndag.

De bliver mødt af en festivalplads, som trods et truende skydække gennem det meste af dagen fremstår tør og dækket af grønt græs, som erfaringer dog tilsiger vil lide en krank skæbne i løbet af kort tid.

DMI forventer, at det holder tørt resten af dagen og dermed kan publikum koncentrere sig om musik frem for regntøj.

Torsdag er det altoverskyggende hovednavn de britiske rocklegender i Rolling Stones, men der er også mange andre koncerter på programmet.

Første navn på Orange Scene er den nyligt gendannede, amerikanske rapduo Outkast, der sammen med rullestenene er blevet udpeget af arrangørerne som katalysatorerne bag årets ualmindeligt stærke billetsalg, hvor der blev meldt udsolgt af partoutbilletter allerede i midten af juni.

De indtager festivalens hovedscene klokken 18.30, mens rullestenene rammer Roskilde-publikummet klokken 22.00.

Inden da kan publikum fornøje sig med den anmelderroste rapper Earl Sweatshirt klokken 17.30 på Avalon-scenen, hvor man også senere kan blive forsynet med beats og rim, når Chance The Rapper spiller klokken 21.

Festivalens næststørste scene, Arena, åbnes klokken 18.00 af metalbandet Electric Wizard, som afløses af den svenske sangerinde Lykke Li klokken 20.30, inden den britiske gruppe Bastille, der blandt andet står bag radiohittene "Pompeii" og "Of the Night", går på klokken 23.00.

Festivalgæster med trang til mere eksotiske musikoplevelser kan blandt andet opleve det koreanske avantgardeband Jambinai klokken 17.45 på Gloria-scenen, mens malinesiske Master Muscians of Jajouka leverer "spirituel trancemusik" på Pavilion-scenen klokken 00.30.

/ritzau/

 

Dagens Gossip