Roskilde Festival firedobler sit overskud i rekordår

Den seneste Roskilde Festival oplevede et rekordstort økonomisk overskud i 2014, hvor 100.000 gæster købte billet og fik adgang til en uge med stjernenavne som The Rolling Stones, Outkast og Damon Albarn.

Det samlede overskud lød på 26,7 millioner kroner, hvilket er det største overskud i festivalens historie. I 2012 var overskuddet på 12,8 millioner kroner, mens det i 2013 lød på 6,6 millioner kroner.

- I forhold til året før har vi et markant bedre resultat. Vi har solgt mange flere billetter og haft en problemfri afvikling. Både genopbygningen af pladsen og den efterfølgende oprydning har været langt billigere end gennemsnitsår.

- Så det skyldes en lang række forhold, men frem for alt, at 100.000 købte billet. Vi kan takke publikum for det, siger Steen Jørgensen, formand for bestyrelsen i Foreningen Roskilde Festival.

Desuden slog de deltagende foreninger og organisationer også rekord med en indtjening på 22,2 millioner kroner.

Overskuddet på 26,7 millioner kroner skal nu doneres til velgørenhed og kulturelle formål, men spørgsmålet er, om ikke festivalgæsterne ville se det som slags velgørenhed, hvis billetprisen blev sænket.

- Når man laver en begivenhed af denne karakter, budgetterer man ikke med 100.000 billetter, og alt på bundlinjen er jo ikke billetpenge, siger Steen Jørgensen.

Regnskabet blev lagt frem tirsdag aften på Roskilde Festivals bestyrelsesmøde.

Organisationer som Folkekirkens Nødhjælp, Foreningen Ungdomsbureauet, Landsforeningen Yngresagen, Læger uden Grænser, Mødrehjælpen, Dansk Røde Kors og Ungdommens Røde Kors er blandt modtagerne af festivalens overskud fra 2014.

Roskilde Festival 2015 finder sted mellem lørdag 27. juni og lørdag 4. juli.

I år spiller navne som Paul McCartney, Muse, Pharrell Williams, Florence + The Machine, Disclosure og Mew på festivalen.

Det fulde program for festivalen bliver offentliggjort torsdag morgen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip