Roskilde Festival offentligører rocknavne

Det danske rockband Mew vender tilbage på Roskilde Festivals Orange Scene, når 2015-udgaven af Danmarks største festival løber af stablen. Her rockede bandet senest igennem i 2012.

Med sig har Mew sange fra et nyt album og bassisten Johan Wohlert, der efter otte års pause blev genforenet med sanger Jonas Bjerre og resten af bandet ved sidste års Northside Festival i Aarhus.

Blandt de øvrige kunstnere, som Roskilde Festival tirsdag har offentliggjort, finder man også det amerikanske metalband Lamb of God, Dolomite Minor og Kronos Quartet.

Allerede mandag offentliggjorde Roskilde Festival, at hiphop-gruppen Suspekt også skal prøve kræfter med Orange Scene.

Programchef Anders Wahrén glæder sig over de første offentliggjorte navne.

- Når vi kan lægge ud med et natteshow på Orange Scene med Suspekt, sommerens eneste danske festivalkoncert med Mew og omsider kan give Lamb of God deres debut på Roskilde Festival, ville vi næsten ønske, at der ikke var 270 dage til næste festival, siger han i en pressemeddelelse.

- Vi synes, at de ni første kunstnere på 2015-programmet afspejler den aktualitet og genremæssige alsidighed, som er et af vores allervigtigste kendetegn, siger programchefen og hæfter sig ved, at der blandt navnene allerede optræder flere forskellige musikgenrer.

Tirsdag blev også billetsalget til næste års festival skudt i gang. For 1940 kroner kan man købe sig adgang til hele festivalugen, der næste år for første gang begynder og slutter på en lørdag, mens festivalpladsen og de store scener åbner en dag før om onsdagen.

/ritzau/