Rubio siger nej tak til at blive Trumps vicepræsident

admin

424 uger siden

|

29/05/2016

Dagens topnyheder

Marco Rubio, den tidligere republikanske præsidentkandidat, afviser søndag, at han vil stille op som Donald Trumps vicepræsidentkandidat.

Men Rubio siger, at han vil være beæret over at kunne være med til at hjælpe ejendomsmatadoren ind i Det Hvide Hus.

Rubio havde bitre verbale slagvekslinger med Trump, inden han i marts trak sig ud af kampen om at blive nomineret som sit partis præsidentkandidat. Det skete efter et nederlag til Trump ved primærvalget i Rubios hjemstat, Florida.

- Jeg ville ikke være det rette valg for ham, siger Rubio til tv-stationen CNN.

- Donald fortjener at få en vicepræsident - han har sikret sig nomineringen - og han fortjener at få en valgmakker (vicepræsidentkandidat, red.), som mere fuldt ud favner nogle af de ting, han står for, siger Rubio.

Trump har i realiteten allerede sikret sig nomineringen som republikanernes præsidentkandidat. Mens Rubio stadig var med i kampen, omtalte Trump ham gerne som letvægteren "Lille Marco".

Omvendt beskyldte Rubio Trump for at være en fidusmager og gjorde grin med hans små hænder, hvilket fik Trump til at tro, at han talte om hans kønsorgan og hans seksuelle formåen.

De to kandidater var politisk meget langt fra hinanden. Trump gav ikke noget for Rubios opfordring til, at USA griber militært ind rundt om i verden. Omvendt lagde Rubio afstand til Trumps forslag om at forbyde alle muslimer indrejse i USA.

Men alt det forhindrer ham ikke i at støtte Trump i dag, siger han til CNN.

- Jeg ønsker ikke, at Hillary Clinton bliver præsident. Hvis der er noget, jeg kan gøre for at forhindre det i at ske, og det er en hjælp for sagen, så vil jeg bestemt være beæret over at komme i betragtning til det, fortæller han.

Og så siger han, at han fortryder bemærkningen om Trumps små hænder.

/ritzau/Reuters