Rumænere fik straksdom for ulovlig indsamling

Fire rumænere er blevet dømt for bedrageri efter en indsamling i Kalundborg i sidste uge. De udgav sig for en organisation for døve og handicappede, oplyser Midt- & Vestsjællands Politi.

Flere vidner kontaktede politiet og en politipatrulje fik standset en bulgarsk indregistreret personbil, der i øvrigt var efterlyst.

I bilen befandt sig fem personer, en 16-årig pige, en 19-årig kvinde, en 21-årig mand, en 16-årig dreng og en 13-årig dreng, der alle fra Rumænien. De fire personer blev alle anholdt og sigtet for i 16 tilfælde af ulovlig indsamling.

Den 16-årige pige, den 19-årige kvinde, den 21-årige mand og den 16-årige dreng blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Holbæk. Her afsagde dommeren straksdom for bedrageri på 30 dages ubetinget fængsel og udvisning med indrejseforbud i seks år til personerne over 18 år. De to på 16 år modtog en betinget dom, uden straffastsættelse samt udvisning med indrejseforbud i seks år.

Den 13 årige dreng, som også blev tilbageholdt i forbindelse med sagen, blev overdraget til de sociale myndigheder. Han blev lørdag afhentet af sine forældre, der opholder sig i Tyskland.

I forbindelse med anholdelsen fandt politiet 10.000 kroner fordelt på de anholdte. Beløbet blev beslaglagt og vil blive brugt til at dække sagens omkostninger.

Foto: Colourbox.com (Modelfoto).

 

 

Dagens Gossip