Rusland betvivler beskyldninger om separatisters skyld

Det russiske forsvarsministerium sætter mandag spørgsmål ved amerikanske og ukrainske beskyldninger om, at prorussiske separatister står bag torsdagens formodede nedskydning af passagerflyet fra Malaysia Airlines.

Ministeriet påpeger blandt andet, at et kampfly fra Ukraine fløj påfaldende nær passagerflyet, inden det styrtede til jorden med 298 passagerer om bord.

- Det russiske luftfartskontrolsystem opdagede et ukrainsk kampfly, formentlig et SU-25, i nærheden af flyet fra Malaysia Airlines, siger general Igor Makusjev på et pressemøde.

Samtidig understreger ministeriet, at man ikke har kunnet finde beviser for, at et missil skal være blevet affyret i nærheden af den rute, som passagerflyet fulgte på vej fra Amsterdam til Kuala Lumpur.

Rusland opfordrer derfor USA til at fremlægge satellitfotos af den påståede missilaffyring, "hvis de har dem", skriver Reuters.

USA's udenrigsminister, John Kerry, sagde søndag til CNN, at bevismaterialet fra nedskydningen af et malaysisk passagerfly "klart peger på de russiske separatister".

Missilsystemet, der blev anvendt til nedskydningen af det malaysiske passagerfly, blev ifølge Kerry givet til de prorussiske separatister af Moskva.

Men mandag afviser det russiske forsvarsministerium pure at have udstyret de prorussiske separatister med missilsystemet - eller "nogen andre våben" for den sags skyld.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip