Rusland bomber 30 militante mål i Syrien

Russiske fly gennemfører 30 luftangreb i Syrien - blandt andet mod den oprørskontrollerede by Jisr al-Shughour, oplyser tv-stationen al Mayadeen ifølge Reuters.

Byen kontrolleres af en alliance af oprørsgrupper - deriblandt jihadister i al Nusra Fronten, oplyser tv-stationen, som er baseret i Libanon.

- De russiske krigsfly gennemførte mindst 30 angreb, som var rettet mod militante, hedder det i rapporten fra tv-stationen.

En talsmand for Kreml siger, at de russiske luftangreb i Syrien er rettet mod en liste af velkendte "terrorgrupper", og at de sker efter aftale med det syriske militær. En koordinering med andre lande "er i gang og virker".

- Bombetogterne er helt finansieret af Moskva - uden bidrag fra det syriske regime, siger talsmanden.

Ruslands udenrigsminister, Sergej Lavrov, afviste forud for torsdagens angreb beskyldninger om, at Moskva har bombet moderate oprørsgrupper og civile i Syrien frem for jihadister fra Islamisk Stat.

- Rygterne, om at disse luftangreb ikke var rettet mod Islamisk Stats stillinger, har ikke rod i virkeligheden, siger Lavrov, der talte til journalister i New York om konflikten efter, at han havde ført drøftelser med John Kerry, sin amerikanske modpart.

Russiske fly gennemførte onsdag 20 togter og ramte "otte Islamisk Stat mål" ifølge det russiske forsvarsministerium.

I Syrien siger militære kilder til Reuters, at russiske overvågningskapaciteter vil hjælpe med at spore og bekæmpe "terrorgrupper".

- Saudi-Arabien kræver, at Rusland stopper dets militære angreb i Syrien, siger en højtstående diplomat fra kongedømmet.

Udtalelsen er blevet offentliggjort af den saudisk-ejede tv-station al-Arabiya.

I FN-hovedkvarteret i New York siger den saudiarabiske diplomat Abdallah Al-Mouallimi, at hans delegation udtrykker den "største bekymring over de russiske operationer i Homs og Hama."

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip