Rusland bremser fortsat Carlsberg-vækst

Der var intet nyt fra østfronten, da Carlsberg præsenterede sit regnskab for første kvartal 2015.

Det russiske marked er fortsat bryggerikoncernens problembarn, men de dårlige nyheder opvejes dog til dels af, at der er noteret fremgang både i Vesteuropa og Asien.

- Gruppens præstationer i det traditionelt lille første kvartal levede op til vores forventninger. Vores kommercielle aktiviteter gav gode indledende resultater, og vi opnåede stærk vækst i markedsandele overalt, siger administrerende direktør Jørgen Buhl Rasmussen i en pressemeddelelse.

Omsætningen bevægede sig opad og udgjorde i årets første tre måneder 13,5 milliarder kroner, svarede til en organisk vækst på fire procent.

Resultatet før skat lød på 97 millioner kroner, hvilket også er en forbedring på 19 millioner kroner i forhold til samme periode sidste år.

Og det altså på trods af, at Carlsberg i Østeuropa kun omsatte for 1,7 milliarder kroner, svarende til et fald på hele 30 procent.

Derimod steg omsætningen med syv procent i Vesteuropa og med hele 29 procent i Asien.

I Vesteuropa, der er koncernens klart største marked, blev der solgt 10,5 millioner hektoliter øl mod 9,9 millioner hektoliter i samme kvartal i 2014.

- Vores vesteuropæiske markeder udviklede sig fladt. Gruppens regionale markedsandel steg kraftigt efter en særlig god udvikling i Frankrig, de nordiske markeder, Polen og Balkan, mens vi tabte markedsandel i Schweiz, skriver Carlsberg i regnskabet.

I Asien var omsætningen sidste år ved denne tid omtrent lige så stor som i Østeuropa, men den balance er nu forskubbet. Der omsættes nu dobbelt så meget i Asien som i Østeuropa, hvor rublen dog har fået det lidt bedre på det seneste.

Forventningen til 2015 fastholdes og lyder på midt- til høj encifret organisk vækst i resultatet af primær drift.

/ritzau/

 

Dagens Gossip