Rusland: Danmark er antirussisk

Danmark står blandt de forreste i køen, når der skal råbes af Rusland.

Det mener i hvert fald Mikhail Vanin, der er russisk ambassadør i Danmark, i et interview med Politiken.

- Danmark fører hele tiden an i enhver antirussisk kampagne. Når der er sanktioner mod Rusland, er Danmark blandt de første. Hvis det gælder om at sende styrker til Ruslands grænse, er Danmark foran, siger han til avisen.

Ambassadøren mener ikke, at Danmark er en decideret fjende, men blandt lande "som er meget fjendtlige".

Tidligere på måneden blev det besluttet, at Danmark sender 150 soldater til Baltikum som et led i Natos forstærkning til de østeuropæiske lande.

Det tiltag faldt ikke i god jord i Kreml, fortæller Mikhail Vanin til avisen.

- Det er en provokation, og der vil naturligvis komme et russisk svar. Ikke aggressivt, men vi vil styrke vores forsvar og forsvarsevne på grund af det. Vi kan ikke støtte den beslutning.

- Vi er nødt til at afslutte dette kapitel med fjendtligheder - men det er først og fremmest fra dansk side, ikke fra russisk, tilføjer han.

Politiken har forgæves forsøgt at få en kommentar fra udenrigsminister Kristian Jensen (V). Men Venstres udenrigsordfører Michael Aastrup Jensen har kun hovedrysten tilovers.

- Putin har kun respekt for én ting, og det er at sætte hårdt mod hårdt. De baltiske lande har ikke nogen til at forsvare sig, hvis ikke vi gør det, siger Michael Aastrup Jensen til Politiken.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip