Rusland: Fly fløj over Tyrkiet på grund af vejrforhold

Et russisk kampfly fløj kortvarigt ind i tyrkisk luftrum i weekenden på grund af vejrforholdene i området, oplyser Ruslands forsvarsministerium i en meddelelse.

Forklaringen kommer efter massiv tyrkisk og vestlig kritik af, at Rusland har krænket tyrkisk luftrum.

En talsmand for det russiske indenrigsministerium siger, at den luftbase, som nogle af de russiske fly benytter i Syrien, kun ligger 30 kilometer fra den tyrkiske grænse.

- Under visse vejrforhold flyver man ind til flyvepladsen fra nord, forklarer talsmanden ifølge det russiske nyhedsbureau Tass.

Ministeriet forklarer endvidere, at det kun drejede sig om "få sekunder", hvor kampflyet af typen SU-30 befandt sig i tyrkisk luftrum, skriver Reuters.

Det russiske fly blev mødt af to F-16-fly fra det tyrkiske luftvåben, som fløj patruljer i området, oplyser Tyrkiet.

Den tyrkiske udenrigsminister, Feridun Sinirlioglu, kontaktede sin russiske kollega, Sergej Lavrov, for at protestere over hændelsen.

Ministeren var også i kontakt med Nato-allierede herunder USA, lyder det videre i udtalelsen.

Forsvarsalliancen har i en udtalelse fordømt den russiske krænkelse af Tyrkiets luftrum.

- De russiske militæraktioner har nået et farligere niveau med de nylige krænkelser af tyrkisk luftrum 3. og 4. oktober, skriver Nato i en pressemeddelelse.

De russiske kampfly fløj ind over Hatay-provinsen i det sydlige Tyrkiet trods gentagne tyrkiske advarsler, påpeger Nato, der understreger "den ekstreme fare ved en sådan uansvarlig opførsel".

/ritzau/

 

Dagens Gossip