Rusland: Halvdelen af angreb i Syrien er rettet mod IS

På fjerdedagen for russiske bombetogter i Syrien, oplyser Ruslands forsvarsministerium, at russiske kampfly har målrettet ni angreb mod Islamisk Stat, IS. Det skriver det russiske nyhedsbureau RIA.

Indenfor de seneste 24 timer har russiske kampfly udført over 20 missioner, lyder det videre.

Syriens Observatorium for Menneskerettigheder bekræfter, at Rusland har fløjet missioner i Syrien, som dog hovedsageligt har ramt civile.

- Mindst 39 civile, herunder otte børn og otte kvinder, er blevet dræbt i russiske luftangreb i Syrien i de seneste dage, oplyser observatoriet, som bygger dets efterretninger på beretninger fra kilder i landet.

Det sagde, at 14 andre er blevet dræbt - 12 fra Islamisk Stat og to fra den al-Qaeda-tilknyttede gruppe Nusra-fronten ifølge tal, som er bekræftet.

Vesten har en anden holdning end Rusland til de russiske angreb.

Ifølge Storbritanniens forsvarsminister, Michael Fallon, rammer blot ét ud af tyve russiske bombeangreb i Syrien den militante oprørsgruppe Islamisk Stat.

Han henviser til tal fra britiske efterretninger.

USA's præsident, Barack Obama, sagde fredag, at han mener, at russernes luftangreb i Syrien styrker den syriske præsident, Bashar al-Assad, og Islamisk Stat.

Det russiske forsvarsministerium oplyser dog omvendt lørdag, at kampfly har ødelagt en af Islamisk Stats kommandostationer nær bevægelsens højborg Raqqa såvel som en bunker.

Bunkeren, der er placeret under jorden, opbevarede sprængstoffer, lyder det fra russerne.

Rusland har tidligere afvist, at russiske fly har bombet såkaldte moderate oprørsgrupper, og at der har været civile tab.

Nato-chef Jens Stoltenberg har også udtrykt bekymring for, at de russiske luftangreb, som blev indledt onsdag, ikke var rettet mod Islamisk Stat.

Syriens Observatorium for Menneskerettigheder oplyser, at russiske luftangreb "ramte IS-positioner vest for Raqqa i nattens løb og eksplosioner kunne høres i byen".

Byen Raqqa har fungeret som bevægelsens de facto "hovedstad" siden 2013.

Men angreb fra Rusland har også ramt områder, som er kontrolleret af moderate oprørsgrupper, der bekæmper præsident Assad.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip