Rusland: Kijev lyver om nedskydning af kampfly

Ruslands forsvarsministerium afviser den ukrainske beskyldning om, at det var russere, der onsdag skød to ukrainske kampfly ned over det østlige Ukraine.

- Det er et forsøg på at vildlede offentligheden, aflede opmærksomheden fra katastrofen med det malaysiske Boring 777, lyder det fra en anonym embedsmand i det russiske forsvarsministerium.

Ukraines nationale sikkerhedsråd anklagede onsdag Rusland for at stå bag nedskydningen af to kampfly. Anklagen var baseret på "foreløbige informationer", der ifølge ukrainerne indikerer, at missilerne, der skød de to kampfly ned, blev affyret fra Rusland.

- Ifølge de første informationer blev missilerne affyret fra russisk territorium, lød det onsdag i en udtalelse fra Ukraines nationale sikkerhedsråd.

Det ukrainske militær har oplyst, at piloterne i begge kampfly formåede at hoppe ud med faldskærm, men der er ingen meldinger om, hvorvidt de fortsat er i live.

Nedskydningen af de to kampfly skete i det samme område i det østlige Ukraine, hvor et passagerfly fra Malaysia Airlines torsdag 17. juli blev skudt ned, og de 298 mennesker om bord blev dræbt.

Selv om Kijev hævder, at missilerne, der skød kampflyene ned, blev affyret fra russisk territorium, har prorussiske separatister taget skylden for nedskydningen.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip