Rusland overvejer gengældelsessanktioner mod EU

22/06/2015 17:00

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Ruslands regering vil bede præsident Vladimir Putin om at forlænge de russiske begrænsninger på import af fødevarer fra EU, skriver det russiske nyhedsbureau Interfax.

Det kommer som reaktion på, at EU mandag besluttede at forlænge sanktionerne mod Rusland med yderligere et halvt år.

Rusland indførte sidste år et forbud mod import af fødevarer fra Vesten, efter en række vestlige lande indførte visumforbud og indefrøs russiske værdier.

Ifølge Interfax har Ruslands premierminister, Dmitrij Medvedev, mandag bedt sin viceminister forberede en anmodning til Putin om, at de "restriktive tiltag" forlænges i yderligere et halvt år.

En talsmand for det russiske landbrugsministerium siger ifølge nyhedsbureauet Tass, at ministeriet allerede er i gang med at forberede et forslag om forlængelsen af importrestriktionerne.

EU indførte i marts 2014 de første sanktioner mod Rusland på grund af konflikten i Ukraine og Ruslands annektering af halvøen Krim. Sidenhen er der løbende kommet flere sanktioner til.

De første sanktioner omfattede indrejseforbud og indefrysning af midler tilhørende folk, som ifølge EU bærer et medansvar for den russiske politik over for Ukraine.

I juli sidste år indførte EU så de økonomiske sanktioner, der nu bliver forlænget.

USA har også indført sanktioner mod Rusland.

/ritzau/Reuters