Rusland skærer milliarder i VM-budget

22/06/2015 21:35

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Ruslands har skåret 3,6 milliarder kroner af det enorme budget for VM-slutrunden i 2018.

Det oplyser den russiske regering mandag.

Rusland er vært for VM-slutrunden i 2018, og her opererede man oprindeligt med et budget for slutrunden på cirka 80 milliarder kroner.

Rusland er generelt økonomisk presset på grund af fald i oliepriserne samt vestlige sanktioner som følge af krisen i Ukraine.

- Reduceringen i budgettet får ikke indflydelse på hverken konstruktion eller renovering af stadioner, siger Ruslands sportsminister, Vitali Mutko, til R-Sport.

Da Rusland blev tildelt værtsskabet, forpligtede man sig til at bygge ni nye stadioner og renovere tre i samlet set 11 byer.

Her blev der også planlagt renovering af infrastruktur, og man iværksatte planer om at bygge flere hoteller.

I kølvandet på hele korruptionsskandalen i det internationale fodboldforbund (Fifa) har flere andre lande talt for, at Rusland skulle fratages værtsskabet.

Og England lancerede et forslag om, at medlemmer af det europæiske fodboldforbund (Uefa) i samlet flok skulle boykotte slutrunden.

Fifa-præsident, Sepp Blatter, meddelte kort efter sit genvalg som præsident, at han trækker sig fra posten, efter at hans genvalg havde nydt stor opbakning fra den russiske præsident, Vladimir Putin.

Sepp Blatter og Putin har flere gange offentligt støttet hinanden.

Siden Fifas eksekutivkomité valgte Rusland og Qatar som værter for VM-slutrunderne i henholdsvis 2018 og 2022, har rygterne svirret om korruption.

Både de amerikanske og schweiziske myndigheder har igennem nogen tid efterforsket disse to begivenheder samt andre forhold omkring bestikkelse, hvidvaskning og korruption med afsæt i Fifa.

/ritzau/