Rusland udtager karantæneramte Sharapova til OL

admin

424 uger siden

|

26/05/2016

Dagens topnyheder

Maria Sharapova er en af de fire tenniskvinder, som Rusland har udtaget til OL i Rio.

Det sker, selv om Sharapova er udelukket fra al konkurrence, efter at hun testede positiv for det forbudte stof meldonium.

- Vi vil inkludere Sharapova på holdet, som vi skal offentliggøre senest 6. juni, siger Shamil Tarpishchev, der er medlem af Den Internationale Olympiske Komité og præsident for Ruslands Tennisforbund, til R-Sport.

Det skriver Reuters.

- Om hun kommer i kamp eller ej, bør være afgjort i slutningen af den første uge af Roland Garros (French Open, red.), lyder det videre fra Shamil Tarpishchev.

Sharapova, der er femdobbelt grandslam-vinder, testede positiv for det forbudte stof meldonium i forbindelse med Australian Open i januar i år.

12. marts blev hun idømt midlertidig karantæne.

En måned senere meddelte Det Internationale Antidopingagentur, Wada, at dopingprøver, som er indsamlet før 1. marts 2016 og som viser forekomst af mindre end ét mikrogram meldonium, ville blive tolereret og således ikke vil føre til dopingkarantæne.

Hvor stor en mængde meldonium, Sharapova havde i kroppen, er ikke oplyst.

Ruslands tennishold hos kvinderne udgøres af Maria Sharapova, Svetlana Kuznetsova, Anastasia Pavlyuchenkova og Daria Kasatkina.

Hvis Sharapova ikke får lov til at stille op ved OL, bliver hun erstattet af Ekaterina Makarova.

I sidste uge meddelte Shamil Tarpishchev, at Sharapovas situation var "dårlig", og at hun muligvis aldrig kommer i kamp igen, skriver Reuters.

/ritzau/