Rusland vil lave alternativ version af Wikipedia

Rusland planlægger at skabe sin egen version af internet-leksikonet Wikipedia, oplyser landets præsidentielle bibliotek fredag. Det sker ifølge biblioteket for at sikre, at russiske borgere har "detaljerede og pålidelige" oplysninger om deres land.

Skridtet ses af kritikere som et af Kremls forsøg på at censurere internettet.

Artiklerne på Wikipedia bliver skrevet af brugerne selv. Man kan søge oplysninger om næsten alle russiske regioner og større byer, men indholdet er ikke godt nok, lyder det fra det præsidentielle bibliotek, der kontrolleres af den russiske stat.

- Analyser viser, at siden ikke formår at give oplysninger om regionen og livet i landet på en detaljeret og tilstrækkelig måde, skriver det statslige nyhedsbureau Ria, der citerer en meddelelse fra biblioteket.

- Skabelsen af et alternativt Wikipedia er begyndt, hedder det i meddelelsen.

Det fremgår ikke, om det kommende projekt får indflydelse på russeres adgang til det eksisterende Wikipedia.

Det præsidentielle bibliotek skal have indhentet 50.000 bøger og dokumenter fra 27 biblioteker rundt omkring i Rusland, der skal bruges til det alternative netbaserede leksikon.

Ruslands præsident Vladimir Putin har tidligere kaldt internettet for "CIA's særlige projekt".

Det seneste år er der sket flere stramninger i forbindelse med internet-brugen i Rusland.

Siden august skal bloggere med flere end 3000 følgere lade sig registrere, og man er underlagt sammen love og regler som større medievirksomheder, der holdes i kort snor af den russiske stat.

I februar fik de russiske myndigheder ret til at blokere hjemmesider uden en dommerkendelse. To førende hjemmesider, der var kritiske over for Kreml, var blandt de første, der blev spærret.

/ritzau/Reuters

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip