Rusland vil nedbringe drivhusgasser med 30 procent

admin

9 år siden

|

01/04/2015

Dagens topnyheder

Rusland har tirsdag aften overraskende fremlagt sine klimamål forud for FN's klimakonference i Paris til december.

Russerne siger, at de "måske" vil nedbringe udslippet af drivhusgasser med 30 procent i 2030 i forhold til 1990-niveauet.

Der er dog stadig en del usikkerhed i forhold til russernes udspil, noterer miljøorganisationer sig ifølge dpa.

Det var ikke ventet, at russerne ville fremlægge sine mål før til oktober, men kort før midnat offentliggjorde Rusland dem.

31. marts var den uformelle frist for verdens lande til at fremlægge sine klimamål, som skal danne grundlag for en ny global klimaaftale i Paris til december, og som skal træde i kraft fra 2020.

Rusland er blandt verdens største udledere af klimaskadelige gasser. Samlet set overgås landet kun af Kina, USA, EU og Indien.

Tidligere tirsdag præsenterede USA også sine planer for at reducere udslippene med mellem 26 og 28 procent i forhold til, hvad de var i 2005.

Foruden USA og Rusland har også EU, Schweiz, Norge og Mexico fremlagt sine ambitioner på området. Verden har endnu til gode at se mål fra store klimasyndere som Kina, Indien og Brasilien.

Kina er verdens største CO2-udleder med 28 procent af klodens samlede CO2-udslip.

USA står i dag for 14 procent af den globale udledning af drivhusgasser, mens EU-landene tegner sig for omkring 10 procent.

EU-landene nåede i oktober til enighed om en klimaaftale, der betyder, at EU skal udlede mindst 40 procent mindre CO2 i 2030 i forhold til 1990.

/ritzau/dpa