Ruslands forsvarsminister rasler med våbnene i Arktis

Ruslands Nordflåde og faldskærmsenheder er af præsident Vladimir Purtins beordret i fuldt alarmberedskab som del af en militærøvelse i Arktis, oplyser nyhedsbureauet Ria mandag med citat fra forsvarsministeren.

Forsvarsminister Sergei Sjoigu, som er ansvarlig for en dyr modernisering af de væbnede styrker, siger, at Rusland står over for nye sikkerhedstrusler, som forpligter til at øge dets militære styrke og kapaciteter.

Han siger ifølge nyhedsbureauet Tass, at 38.000 soldater, 3360 udstyrsenheder, 41 krigsskibe, 15 ubåde samt 110 fly og helikoptere deltager i øvelsen.

- Nye udfordringer og trusler mod militær sikkerhed fordrer, at de væbnede styrkers militære kapacitet får et solidt løft. Man skal være særlig opmærksom på strategiske formationer i nord, citerer det statslige Ria Sjoigu for.

Spændinger mellem Rusland og Vesten har som følge af krisen i Ukraine nået de værste niveau siden Den Kolde Krig.

Vesten og regeringen i Kijev beskylder Rusland for i det østlige Ukraine at levere våben og soldater til de prorussiske separatister, der kæmper mod ukrainske regeringsstyrker.

Nato kom med nye beskyldninger i sidste uge om, at Rusland bevæbnede separatisterne i Østukraine, hvor flere end 6000 mennesker er blevet dræbt efter knap et års kampe, særligt i områderne Donetsk og Lugansk.

Moskva har samtidig øget dets ambitioner i det ressourcerige Arktis, hvor det deler grænse med Nato-landet Norge, og det russiske militær er i færd med at øge dets kapacitet i regionen.

Siden begyndelsen af 2015 har Rusland gennemført omkring 29 militærøvelser i det vidtstrakte land fra Kaliningrad i vest til Fjernøsten, fra Barentshavet til Det Kaspiske Hav og Sortehavet. Nogle af øvelserne foregår aktuelt, skriver Tass.

/ritzau/Reuters

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip