Russere vil undersøge tyske dopingbeskyldninger

Først gjorde det ikke det store indtryk i Rusland, at den tyske tv-station ARD i en 60 minutter lang dokumentar fremlagde en række beviser for udbredt doping blandt russiske atletikudøvere.

Men efter at have afvist at kigge nærmere på sagen har det russiske antidopingagentur (Rusada) lavet en kovending.

Det bekræfter Rusada fredag i en pressemeddelelse.

- For at undersøge validiteten af de fakta, som blev vist i den tyske dokumentar, der blev sendt på ARD i onsdags, åbner Rusada sin egen undersøgelse af de personer, som blev præsenteret i filmen, og de informationer de kom med, skriver Rusada.

Det internationale antidopingagentur (Wada) og det internationale atletikforbund (IAAF) har allerede meldt ud, at man vil til bunds i sagen.

I dokumentaren fortæller den russiske maratonløber Lilia Shobukhova blandt andet, at hun måtte betale 450.000 dollar i bestikkelse til atletikforbundet, så hun trods en række problematiske blodprøver alligevel fik lov at stille op for Rusland ved OL i London i 2012.

Og guldvinderen i kvindernes 800-meter-løb i London, Maria Savinova, fortæller i et videoklip, der er optaget med en mobiltelefon, at der ikke er nogen vej uden om doping, hvis man stiller op for Rusland.

/ritzau/AFP

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip