Russisk lettelse over norsk Tour-sejr: Vidste han kunne

Katusha er et ambitiøst cykelhold med en pengestærk russisk rigmand i kulissen, og de kører ikke Tour de France alene for at være med.

Derfor var det en kæmpe lettelse, da holdets norske sprinter Alexander Kristoff vandt 12. etape og udløste champagnepropperne i Katushas rød-hvide bus.

- Det er fantastisk for Alexander. Vi har forsøgt og forsøgt fra første dag i denne Tour, og nu blev det endelig til sejr. Vi er lykkelige, siger sportsdirektør Torsten Schmidt.

Selvom Katusha har forsøgt at køre den 27-årige nordmand frem i alle massespurterne hidtil i løbet, havde russerne ifølge den tyske sportsdirektør lige fra løbets start haft forhåbninger til torsdagens etape.

- Vi havde særligt udset os denne etape, for afslutningen passer godt til ham, og fordi vi kender hans styrke efter to ugers hårdt cykelløb.

- Derfor havde vi fem ryttere, som hjalp ham fra den sidste kategori 3-stigning og frem til målstregen. Alle på holdet var sat til at hjælpe ham, og vi havde ingen plan B. Vi gik efter sejren til Kristoff i dag, siger Schmidt.

- Denne sejr giver drengene noget at glæde sig over, og der kommer flere massespurter senere, hvor vi vil forsøge det samme.

Alexander Kristoff har blandt andet vundet klassikeren Milano-Sanremo, to norske mesterskaber og OL-bronze.

/ritzau/

 

Dagens Gossip