Russisk lettelse over norsk Tour-sejr: Vidste han kunne

Katusha er et ambitiøst cykelhold med en pengestærk russisk rigmand i kulissen, og de kører ikke Tour de France alene for at være med.

Derfor var det en kæmpe lettelse, da holdets norske sprinter Alexander Kristoff vandt 12. etape og udløste champagnepropperne i Katushas rød-hvide bus.

- Det er fantastisk for Alexander. Vi har forsøgt og forsøgt fra første dag i denne Tour, og nu blev det endelig til sejr. Vi er lykkelige, siger sportsdirektør Torsten Schmidt.

Selvom Katusha har forsøgt at køre den 27-årige nordmand frem i alle massespurterne hidtil i løbet, havde russerne ifølge den tyske sportsdirektør lige fra løbets start haft forhåbninger til torsdagens etape.

- Vi havde særligt udset os denne etape, for afslutningen passer godt til ham, og fordi vi kender hans styrke efter to ugers hårdt cykelløb.

- Derfor havde vi fem ryttere, som hjalp ham fra den sidste kategori 3-stigning og frem til målstregen. Alle på holdet var sat til at hjælpe ham, og vi havde ingen plan B. Vi gik efter sejren til Kristoff i dag, siger Schmidt.

- Denne sejr giver drengene noget at glæde sig over, og der kommer flere massespurter senere, hvor vi vil forsøge det samme.

Alexander Kristoff har blandt andet vundet klassikeren Milano-Sanremo, to norske mesterskaber og OL-bronze.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip