Russisk politiker: Baltikum og Polen er trojanske heste

Lederen af den russiske Statsdumas udenrigsudvalg, Aleksej Pusjkov, betegner de baltiske lande Estland, Letland og Litauen samt Polen for trojanske heste, der underminerer EU-værdier til fordel for interesser, der er fjendtlige mod kontinentet.

- Det er landene, der i virkeligheden støttes af USA, som er den trojanske hest. De ændrer Europa i overensstemmelse med ikke-europæiske interesser, men med interesser, som kommer udefra og som er fjendtlige mod Europa, siger Pusjkov i Dumaen.

Det russiske parlament gennemfører mandag høringer, hvor temaet er "Rusland-EU: Hvem drager nytte af et afvist strategisk partnerskab?"

- Desværre beskæftiger vi os ikke så meget med den tidligere franske præsident Charles de Gaulles Europa, som med de tidligere britiske premierministre Winston Churchills og Tony Blairs Europa, siger Pusjkov og driver en kile ind mellem EU-landene:

- Dette er Europa, som i vid udstrækning er underlagt den angelsaksiske grundholdning, hvilket i det politiske forhold til Rusland giver en besynderlig afhængighed af en gruppe af aggressivt optrædende østeuropæiske lande.

- Jeg mener Baltikum, Polen, Rumænien og nogle andre lande, som på det nærmeste dikterer de store europæiske landes dagsorden, når det gælder forholdet til Rusland.

- Hvad er det, der har ført til denne vildfarelse? For nogen tid siden blev Baltikum og Polen lynoptaget i Nato og EU, og jeg tror, at et af formålene var at få dem til at spille den rolle, de gør nu.

- At trække disse lande ind i EU var en langsigtet strategi fra USA og fra dem, der forsøger at undergrave Europas udenrigspolitik, herunder også forbindelsen med Rusland. Det bliver helt tydeligt nu, siger Aleksei Pusjkov til Dumaen.

/ritzau/Tass

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip