Russisk whistleblower håber på at få OL-billet tilbage

Den russiske 800 meter-løber Yuliya Stepanova medvirkede kraftigt til at afsløre det omfattende, statskontrollerede dopingbrug i Rusland.

Som en slags belønning for sit detektivarbejde blev Stepanova lovet, at hun kunne stille op til sommerens OL i Rio de Janeiro under det olympiske flag.

Men da Stepanova tidligere er blevet dømt for doping, hvilket var årsagen til, hun ville have det russiske dopingfusk frem i lyset, blev hun som alle andre tidligere dopingdømte russere søndag udelukket fra at deltage ved legene i Rio de Janeiro.

Nu håber hun på, at hun alligevel kan komme til OL.

Mandag har hun sammen med sine trænere spurgt Den Internationale Olympiske Komité (IOC), om komitéen vil genoverveje hendes udelukkelse, som ifølge Stepanova-lejren er "unfair og forkert".

Som følge af udelukkelsen har hun sagt nej til at komme til Rio de Janeiro som privat person. Sammen med sin mand var hun ellers af IOC blevet inviteret til at overvære legene, men tilskuerrollen frister ikke parret.

Efter søndagens melding fra IOC, hvor komitéen også tilkendegav, at det er op til de enkelte specialforbund at vurdere, om Rusland er velkommen til OL, sagde direktøren i Anti Doping Danmark, Michael Ask, at det var uretfærdigt, at Stepanova også skulle udelukkes.

- Det lyder jo godt, at man siger, at man ikke kan stille op, hvis man tidligere har været taget for doping, men hvis man lægger mærke til, hvem det rammer, så er det blandt andre whistlebloweren Yuliya Stepanova.

- Hun har udstået sin straf, og så har man normalt jo ret til at stille op igen. I virkeligheden går det ud over hende, som har sat hele undersøgelsen i gang, mens den helt store synder - staten Rusland - ikke bliver straffet, sagde Michael Ask til Ritzau.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip