Russiske OL-atleter står standby

De 387 russiske OL-atleter holder sig alle i gang, således de er i topform, hvis de får lov af Den Internationale Olympiske Komité (IOC) til at deltage ved legene i Brasilien.

Sådan lyder det fra Ruslands regering, som forventer, at IOC giver dem alle lov til at deltage, selv om 68 russiske atletikudøvere torsdag fik besked fra Den Internationale Sportsdomstol (CAS) om, at det er lovligt, at Det Internationale Atletikforbund (IAAF) kollektivt har udelukket dem fra alle internationale konkurrencer.

- Alle sportsfolk, der ikke er dømt eller under mistanke for doping, bør have lov til at konkurrere. Det er den beslutning, som vi regner med, IOC kommer frem til, siger en talsmand for Ruslands regering ifølge flere nyhedsbureauer.

Russisk sportsudøvere er i dårligt lys, efter at en uafhængig rapport fra Det Internationale Antidopingagentur (Wada) mandag fastslog, at den russiske stat har været involveret i et stort dopingprogram samt svindel med positive dopingprøver.

Blandt andet under vinter-OL i russiske Sotji i 2014.

Selv om CAS kom med sin dom torsdag, er det op til IOC at afgøre, om de 68 atletikudøvere og de resterende 319 russiske atleter får lov til at deltage ved OL.

IOC diskuterer problematikken på en telefonkonference søndag.

IOC kan vælge at udelukke alle russiske udøvere fra at deltage. Den løsning har Anti Doping Danmark blandt tilkendegivet, at organisationen støtter.

En anden mulighed er at efterkomme dommen fra CAS ved at udelukke Ruslands atletikudøvere og lade resten deltage, mens en tredje mulighed er at vurdere individuelt fra sportsgren til sportsgren.

/ritzau/AFP

 

Dagens Gossip