Russiske verdensmestre kan få OL-plads

Tre russiske bueskytter kan få lov til at deltage ved OL i Rio i næste måned.

Det er i hvert fald vurderingen fra Det Internationale Bueskytteforbund, som har givet russerne opbakning til at komme med til legene i Brasilien.

Det meddeler forbundet på sin hjemmeside.

Tuiana Dashidorzhieva, Ksenia Perova og Inna Stepanova vandt sidste år guld i holdkonkurrencen ved VM i København, og de kommer altså med til OL, forudsat at de bliver godkendt af Den Internationale Olympiske Komité (IOC).

IOC besluttede søndag, at komitéen ikke ville udelukke Rusland helt fra at deltage ved OL.

IOC åbnede for, at de enkelte specialforbund fik mulighed for at udelukke russerne, hvis de ønskede det.

Det har Det Internationale Atletikforbund (IAAF) eksempelvis valgt at gøre efter afsløringer af omfattende dopingbrug i russisk atletik.

Mandag opfordrede Det Internationale Antidopingagentur (Wada) IOC til at udelukke Rusland fra internationale sportsbegivenheder, inklusive OL, indtil der bliver gennemført en kulturændring i landet angående doping.

Det skete efter offentliggørelsen af den såkaldte McLaren-rapport, der konkluderede, at den russiske stat har været dybt involveret i et omfattende dopingprogram og svindel med positive dopingprøver.

Rapporten konkluderede, at dopingprogrammet bredte sig over 30 forskellige sportsgrene, og at det russiske sportsministerium var med til at beslutte, hvilke atleter der skulle med i programmet og beskyttes mod positive dopingprøver.

Det Internationale Tennisforbund (ITF) meddelte søndag, at forbundet ønsker at lade syv russiske tennisspillere stille op ved OL, der begynder 5. august.

/ritzau/

 

Dagens Gossip