Rutineret tysker vinder OL-guld på glat piste

Den rutinerede Maria Höfl-Riesch sikrede Tyskland guld ved vinter-OL, efter at hun med en samlet tid på 2.34,62 minutter vandt kvindernes super kombineret, der består af først et styrtløb og siden et slalomløb.

Og sejren vækker naturligvis begejstring hos den 29-årige skiprofil.

- Min selvtillid var en smule neddæmpet før slalomløbet, fordi styrtløbet ikke gik godt i morges, men jeg er så glad for at vinde guld. Jeg kan ikke helt tro på det. Det er virkelig overvældende, siger hun til det tyske nyhedsbureau DPA.

Maria Höfl-Riesch havde en femteplads med sig fra styrtløbet, men satte alle konkurrenter til vægs i slalom på en bane, der voldte flere de øvrige deltagere store problemer.

Et tæt styrtløb pressede flere til at tage store chancer på en glat og våd slalombane.

Af de 39 startende deltagere gennemførte 34 styrtløbet, men mange udgik på slalompisten, og kun 22 kvinder gennemførte begge løb.

0,40 sekunder skilte Höfl-Riesch fra den nærmeste konkurrent og en anden af storfavoritterne, østrigeren Nicole Hosp, der tog sølv og dermed opnåede sit mål om en medalje.

- Nu kan jeg gå mere afslappet ind i de næste konkurrencer. Jeg var virkelig nervøs, så jeg er glad for, at jeg vandt sølv. Det er fantastisk, siger Nicole Hosp.

Amerikanernes håb, Julia Mancuso, der vandt sølv i disciplinen ved legene i Vancouver i 2010, førte efter styrtløbet med 0,47 sekunder ned til schweizeren Lara Gut.

Efter slalomløbet måtte Mancuso dog tage sig til takke med en bronzemedalje, mens Gut udgik af slalomløbet.

På trods af, at Mancuso dumpede fra en førsteplads på styrtløbet ned på en samlet tredjeplads efter slalom, var der ingen skuffelse at spore hos amerikaneren.

- Jeg er overrasket. Det har været en utrolig dag. Det er en drøm at vinde endnu en medalje, siger hun.

/ritzau/

 

Dagens Gossip