Ryanair får grønt lys til sag mod ansatte i Københavns Lufthavn

Advokater for Ryanair har torsdag i Københavns Byret fået lov til at føre en sag mod ansatte i Københavns Lufthavn. De ansattes advokater havde ellers forsøgt at få sagen afvist og overdraget til Arbejdsretten.

Det skriver Avisen.dk.

Sagen drejer sig om, at Ryanair ønsker at få et forbud mod, at ansatte i Københavns Lufthavn kan lave en fysisk blokade mod selskabets afgange.

For tre uger siden, onsdag 18. marts, blev Ryanair ramt af en blokade i Københavns Lufthavn. I næsten tre timer stod ansatte i lufthavnen og forhindrede Ryanairs første fly fra lufthavnen i at få brændstof på og blive gjort klar.

Advokaterne for Ryanair fremførte i retten, at Ryanair ikke kan leve med fremtidige demonstrationer og fysiske blokader mod dets afgange i Kastrup. Samtidig fremførte de, at reglerne for sikkerheden i lufthavnen er blevet brudt.

Advokaterne for Ekspeditionsarbejdernes Klub slog på, at sagen hører hjemme i Arbejdsretten. Deres advokat, Nicolai Westergaard, sagde:

- Det her er en fuldstændig arbejdsretslig banalitet, hvor Arbejdsretten har kompetencen.

Dommeren i byretten afgjorde dog, at sagen hørte hjemme i byretten.

I Danmark verserer der ud over sagen i byretten en sag i Arbejdsretten. Her forsøger LO-fagbevægelsen at få rettens ord for, at den kan lamme Ryanair med en konflikt.

Næste møde i Arbejdsretten i denne sag er tirsdag 12. maj. Sagen kan gå hen og trække i langdrag, så Ryanair får ro til at etablere sig i Københavns Lufthavn, skriver avisen.dk.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip