Ryanair har allerede modtrækket mod konflikten klar

Knap havde det irske luftfartsselskab tabt slagsmålet mod fagbevægelsen i Arbejdsretten, før en ny sag er under opsejling.

Serviceforbundet, der blandt andet organiserer kabinepersonale, har fået rettens ord for, at man lovligt kan indlede en konflikt mod Ryanair, og de øvrige fagforbund må også indgå sympatikonflikt og kan på den måde besværliggøre eksempelvis bagagehåndteringen.

Nu stiller Ryanair imidlertid spørgsmålstegn ved, om sådanne aktioner er forsvarlige.

- Vi var forberedte på det værst tænkelige udfald af sagen og har indgivet et klageskrift i dag, hvor vi beder Arbejdsretten tage stilling til, om der er sikkerhedsmæssige problemer ved sådanne sympatiaktioner.

- Hvad sker der for eksempel, hvis en kuffert med Ryanair-mærkat bliver efterladt et sted, hvor den ikke bør være? Hvem er erstatningsansvarlig, hvis noget går galt? Der er nogle problemstillinger her, som vi gerne vil have belyst, siger selskabets danske advokat, Michael Møller Nielsen.

Han afviser ikke direkte, at dette retslige skridt har til formål at forhale fagbevægelsens muligheder for at stikke en kæp i hjulet på Ryanair.

- Det kan man mene om, hvad man vil. Ryanair har både en operationel og en juridisk interesse i at få afklaret disse ting, og det synes jeg egentlig også, at omverden har, siger advokaten.

Ryanair har i en pressemeddelelse skrevet, at man vil anke afgørelsen fra Arbejdsretten, men det kan ikke lade sig gøre.

/ritzau/

 

Dagens Gossip