Ryanair-pilot tilkalder politi for at fjerne demonstranter

Piloten i Ryanairs fly, som onsdag eftermiddag holder i Københavns Lufthavn, har tilkaldt politiet for at få fjernet demonstranter ved flyet, oplyser lufthavnen til Ritzau.

Flyet fra Ryanair skulle være lettet fra Københavns Lufthavn klokken 15:30, men er foreløbig en time forsinket, fordi demonstranter har stillet sig i vejen. Det er første afgang med det irske lavprisselskab fra København.

- Flyet er ikke kommet af sted endnu. Vores trafikchef er ved at undersøge, hvad der foregår, så vi kan få Ryanair af sted, siger senior kommunikationsrådgiver i Københavns Lufthavne, Lars Lemche.

Han fortæller, at der er demonstranter omkring flyet fra Ryanair, som derfor ikke kan komme af sted.

- Når der står mennesker for tæt på flyet, kan flyet ikke køre tilbage og ikke tanke brændstof, og derfor er politiet blevet tilkaldt, forklarer Lars Lemche.

Den centrale vagtchef ved Københavns Politi Henrik Orye kan bekræfte, at politiet "kigger på" sagen om Ryanairs fly, som onsdag eftermiddag holder i Københavns Lufthavn.

Politiet kan endnu ikke oplyse mere om, hvordan man tager sig af sagen om det strandede fly.

Dagen igennem har der været demonstranter samlet i lufthavnen, som har uddelt flyers med slogans mod Ryanair, der ikke vil indgå overenskomst med de danske fagforeninger.

/ritzau/

 

Dagens Gossip