Ryanair: Vi fortsætter med at flyve til og fra Danmark

Uagtet sagen mellem den danske fagbevægelse og Ryanair vil det irske lavprisselskab fortsætte med at have en forretning i Danmark.

Sådan lyder det fra det irske selskabs personaledirektør, Eddie Wilson, efter Arbejdsretten i København torsdag har meddelt, at næste møde i sagen om Ryanair finder sted 12. maj.

- Vi vil fortsætte med at flyve ud fra Danmark og have vores forretning her, siger han.

Serviceforbundet, der er en del af LO, og Flyvebranchens Personaleunion (FPU) ønsker en overenskomst med Ryanair for det personale, flyveselskabet vil basere i Danmark.

Ryanair har hidtil afvist ønsket, og derfor har fagbevægelsen bedt Arbejdsretten tage stilling til lovligheden i en strejke og sympatikonflikt mod Ryanair.

Torsdag har Arbejdsretten lyttet til parterne i sagen, men ikke truffet en endelig afgørelse eller fastsat en dato for, hvornår det sker. I stedet vil Arbejdsretten arbejde videre og behandle sagen næste gang 12. maj.

I mellemtiden understreger Eddie Wilson, at han ikke har noget problem med, hvordan tingene fungerer i Danmark.

- Vores udgangspunkt har altid været at have kollektive aftaler med vores ansatte. Vi er her ikke for at ændre den danske model, men den gælder bare ikke for os.

- Vores hensigt er at blive i Danmark på den ene eller den anden måde, siger han.

Spørgsmål: Forstår du bekymringen fra den danske fagbevægelse om, at I vil underbetale jeres ansatte?

- Vi har ingen bekymringer. Vi har kollektive aftaler med alle vores folk, svarer Eddie Wilson.

Torsdag har Ryanair officielt åbnet sin base i København, hvorfra selskabet har afgange til London, Milano, Dublin og Warszawa.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip