Ryanair vil blive i København hvis blokade droppes

Det irske lavprisselskab Ryanair ser ud til at være klar til at blive i København og ikke flytte sin base som ellers tidligere meddelt, hvis fagbevægelsen afvarsler sin blokade.

Det fremgår af en meddelelse fra flyselskabet, der er præsenteret i forbindelse med et pressemøde i København tirsdag eftermiddag.

- Ryanair kan i dag bekræfte, at det har skrevet til den danske fagbevægelse med et tilbud om at omvende den planlagte lukning af basen i København 14. juli, hvis den danske fagbevægelse tilbagetrækker sin trussel om at engagere sig i sympatiblokader mod Ryanairs fly fra 18. juli, skriver selskabet.

I samme meddelelse udtaler flyselskabets administrerende direktør, Michael O'Leary, at Ryanair gerne vil beholde sin base i København sammen med de job, der er tale om.

Det var oven på flyselskabets nederlag til Serviceforbundet i Arbejdsretten i sidste uge, at Ryanair meddelte, at det ene fly, som er tilknyttet København, ville blive flyttet.

Dermed skulle det fra 14. juli og fremefter have base i Kaunas i Litauen og herfra betjene en ny rute mellem Litauens næststørste by og den danske hovedstad.

Flytningen vil betyde, at selskabet undgår at skulle forhandle overenskomst for de ansatte, der lige nu er tilknyttet basen i København.

Og dermed er der heller ikke noget fly at føre konflikt mod. LO indgav i sidste uge hovedkonflikt- og sympativarsler mod Ryanair med henblik på at iværksætte blokade fra 18. juli.

/ritzau/

 

Dagens Gossip