S: Danmark er ikke værdimæssigt truet

Skrevet af admin

27/01/2015

Dagens topnyheder

Der skal værnes om de danske værdier. Det er alle partier i Folketinget enige om. Men partier fra rød og blå blok er til gengæld uenige om, i hvor høj grad de danske værdier er truet af de flygtninge og indvandrere, der kommer til Danmark.

Det viser tirsdagens debat i folketingssalen. Her diskuterer partier på Dansk Folkepartis opfordring "de udfordringer, der følger af indvandringen, og som presser/tvinger danskerne til at ændre levevis og adfærd og rette ind af hensyn til indvandrere".

Mens både Dansk Folkeparti og Venstre klart fastslår, at de danske værdier er sat under pres, slår Socialdemokraterne en anden tone an i debatten.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) brugte en stor del af sit indlæg på at fastslå, at det er for snævert kun at tænke danske værdier i sammenhæng med indvandrere.

Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, går et skridt videre:

- Vi socialdemokrater er stolte over de danske værdier, som vi anser for utroligt stærke. Vi er derfor ikke enig i, at vores land værdimæssigt er truet, siger Trine Bramsen.

Hun tilføjer:

- Jo, vi skal værne om de danske værdier. Vi skal være på vagt over de mennesker, som med udemokratiske metoder og religiøse mørkesyn forsøger at bekæmpe vores danske værdier.

- Vi nægter at acceptere, at mennesker kommer hertil alene for at forsøge at udnytte danskernes gode vilje. Men vores demokrati, vores kultur og vores levevis er forankret i Danmark, og danskerne lader sig derfor ikke så let spille af banen, siger Trine Bramsen.

Hun fremhæver blandt andet, at det danske samfund bygger på frihedsrettigheder, men også pligter. Og de bliver i vid udstrækning overholdt:

- Når vi taler om spilleregler, så er det glædeligt at konstatere, at kriminaliteten er gået massivt ned de seneste år. Og at danskerne i stadig mindre grad frygter overfald og vold. Men så længe der er folk, som ikke forstår at overholde reglerne, så fortsætter vi kampen mod de kriminelle.

- Fuldstændig som vi vil bekæmpe personer med forstokket mørkesyn, der ikke anerkender, at man i Danmark har lige rettigheder, uanset om man er mand eller kvinde. Og uagtet hvilken gud man tror på, siger Trine Bramsen.

/ritzau/