S: Fælles front mod afgifter gør indtryk

Skrevet af admin

22/04/2014

Dagens topnyheder

Det gør indtryk, når otte organisationer fra både fagbevægelsen og erhvervslivet tirsdag gør fælles front mod nogle specifikke energiafgifter som Nox-afgiften og PSO'en.

Det fastslår socialdemokraternes energiordfører, Jens Joel.

- Vi er fuldstændig enige i, at Danmark også fremover skal være et produktionsland med masser af jobs i industrien. Og det er derfor, at vi allerede har sænket afgifter og sagt, at vi vil være med til at kigge på finansieringen af nogle af de her afgifter, siger han.

- Selvfølgelig gør det indtryk, og derfor tager vi de her ting skridt for skridt og ser, om vi kan gøre det her på en smartere måde uden at skabe usikkerhed ved at udstikke ufinansierede løfter.

Den sidstnævnte bemærkning er henvendt til Venstre, der taler for at genåbne hele energiaftalen fra 2012 - noget, som de ovenstående organisationer også advarer mod.

- Organisationerne siger, at man for Guds skyld skal lade være med at skabe usikkerhed omkring energiaftalen. De borgerliges ageren er gift for danske arbejdspladser. Vi risikerer at miste 20.000 jobs i eksempelvis havvindmølle-branchen, hvis man skaber usikkerhed om energiaftalen, siger Jens Joel.

Hos Venstre mener man fortsat, at hele energiaftalen skal genåbnes på trods af, at erhvervsorganisationerne fraråder det.

- Vi må jo se på, hvilke muligheder der er, men jeg har meget svært ved at se, at det kan lade sig gøre at reducere PSO'en uden at se på omkostningerne. Ellers skal de pege på, hvor pengene ellers skal komme fra, siger Venstres energiordfører Lars Christian Lilleholt.

/ritzau/