S giver afmålt støtte til Østergaards skattelettelser

De Radikales skatteminister, Morten Østergaard, får ikke ubetinget støtte fra regeringsvennerne i Socialdemokratiet til sit forslag om at give skattelettelser til selvstændigt erhvervsdrivende.

Socialdemokraternes skatteordfører, Thomas Jensen, vil afvente konklusionen fra det erhvervsbeskatningsudvalg, som skal komme med forslag til, hvordan man mest fornuftigt bruger den ene milliard kroner, som blev afsat i den nylige vækstpakke.

- Jeg afventer, hvad udvalget kommer frem til. Det, Morten Østergaard siger, ligger inden for rammerne af det, der er aftalt i erhvervsbeskatningsudvalget med regeringspartierne og blandt andet Venstre, siger Thomas Jensen til Ritzau.

- At Morten Østergaard så siger, at han måske har en præference for noget af det, altså - lad os nu se. Både De Radikale og de andre partier, der er med i aftalen, skal jo se på, hvad udvalget kommer frem til, tilføjer han.

Udvalget skal have afsluttet arbejdet i 2015.

Både SF og Enhedslisten er modstandere af skatteministerens forslag, og de to støttepartier understreger, at der ikke er nogen garanti for, at skattelettelserne giver flere arbejdspladser.

SF's fungerende gruppeformand, Karina Lorentzen, kalder det "sindssygt" med en selskabsskattelettelse, når der er "akut brug for en dagpengeløsning". Thomas Jensen afviser dog, at regeringen barsler med store skattelettelser på bekostning af dagpengemodtagere.

- Jeg vil gerne understrege, at det ikke er nye, store skattelettelser til erhvervslivet, som vi skal ud i. Vi skal sørge for, at danske virksomheder er konkurrencedygtige, men der skal være balance i det, siger han og tilføjer:

- Når vi ser, hvad udvalget er nået frem til, må vi afgøre, om der er nogle skævheder, vi skal have rettet op på.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip