S i Aalborg tilbagebetaler partistøtte fra erhvervsklub

Socialdemokraterne i Aalborg betaler nu penge tilbage til tre bidragydere efter kritik af, at partiets borgmesterkandidat, Thomas Kastrup-Larsen, har fået et stort bidrag til sin valgkamp fra en hemmelig erhvervsklub.

Ifølge de gældende regler skal det oplyses til kommunen, hvis man støtter med mere end 20.000 kroner.

Men ved at yde sin støtte gennem foreningen Aalborg Erhvervsklub af 2013 har tre erhvervsledere bidraget med mere end 20.000 kroner, uden at navnene på de pågældende kommer ud i offentligheden.

- Alle regler er overholdt, men vi ønsker ikke at benytte os af muligheden for at modtage enkeltbidrag på mere end 20.000 kroner anonymt.

- Derfor vil vi fremadrettet sikre, at anonyme bidrag til Socialdemokraterne ikke overstiger 20.000 kroner. Det betyder også, at vi tilbagefører et beløb til tre bidragydere, så de hver bidrager med mindre end 20.000 kroner, siger formanden for Socialdemokraterne i Aalborg, Martin Mølholm, i en pressemeddelelse.

Ifølge Berlingske modtager Thomas Kastrup-Larsen i alt 170.000 kroner til sin valgkampagne fra erhvervsklubben, der består af virksomheder og erhvervsledere fra lokalområdet

Det har ført til hård kritik fra Per Clausen, som er spidskandidat for Enhedslisten ved kommunalvalget i Aalborg.

- Hemmelige erhvervsklubber med eksklusiv adgang til ministre eller borgmestre er helt almindelige hos Venstre, men burde være udelukket hos Socialdemokraterne.

- Disse hemmelige klubber oprettes tilsyneladende udelukkende for at sikre bidragyderne fra erhvervslivet til de politiske partier anonymitet og omgå de regler for offentlighed, der allerede nu findes, siger Per Clausen.

Enhedslisten må dog kigge langt efter sit ønske om, at Socialdemokraterne i Aalborg lægger alt frem om, hvem der finansierer valgkampen.

Der er således ikke planer om at stoppe for anonyme donationer på mindre end 20.000 kroner gennem erhvervsklubben.

- I Aalborg er vi glade for, at erhvervslivet støtter Socialdemokraterne, fastslår Martin Mølholm.

/ritzau/

 

Dagens Gossip