S: Nærpoliti virker ikke i alle ghettoer

Problemerne i landets ghettoer er så forskellige, at det på ingen måde giver mening at oprette nærpoliti i alle områder.

Det fastslår Socialdemokraternes retsordfører, Trine Bramsen, efter at De Konservative i et nyt udlændingeoplæg lægger op til at skrue op for brugen af nærpoliti.

- Der er ikke noget, der peger på, at det løser problemerne i alle ghettoer. Vi har allerede oprettet nærpoliti i nogle områder, og vi ser gerne på, om der kan være et behov andre steder. Men der er ikke noget, der tyder på, at det vil få kriminaliteten til at falde alle steder, siger retsordføreren.

Hun påpeger, at kriminaliteten i det hele taget "rasler ned i de udsatte boligområder", men at det altså ikke nødvendigvis hænger sammen med nærpolitiet.

- Nogle steder er det 8-10-årige børn, der går rundt og kaster med sten. Der er det jo en social indsats, der skal til. Andre steder er det indbrud. Det kræver en anden type redskaber, mens narkohandel kræver noget tredje, siger Trine Bramsen.

- Og så er det bemærkelsesværdigt, at nogle af de steder, hvor kriminaliteten er gået op, er i de områder, hvor der er nærpolitistationer. Man kan ikke sige, at kriminaliteten stopper, bare fordi der er nærpoliti, siger hun.

Det er blandt andet i Odense-bydelen Vollsmose, at kriminaliteten ifølge Trine Bramsen er steget, selvom der er oprettet nærpoliti.

- I andre områder har vi set markante fald. Det underbygger jo, at man skal se grundigt på, hvilke værktøjer man bruger i det enkelte område, siger hun.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip